Lokale fødevarer
Naturpark Lillebælt byder på et hav af spændende smagsoplevelser, der knytter sig til Lillebælt og det kystnære område. Der er mange grunde til, hvorfor man bør vælge lokale fødevarer, i stedet for fødevarer der er blevet importeret langvejs fra. Det er godt for miljøet, de smager ofte bedre, og man støtter samtidig lokalsamfundet.
Derfor har vi i Naturpark Lillebælt udarbejdet en mærkningsordning “Smag på Lillebælt” for fødevarer som er lokale og klimavenlige. Som producent med “Smag på Lillebælt” mærke, bliver du del af et netværk i naturparken, hvor Naturpark Lillebælt samler producenter af lokale fødevarer og partnere, fx. restauranter, med det formål at fremme kendskabet til og samarbejdet om afsætning af lokale fødevarer. Netværket skal give partnere i naturparken et større overblik over mulige fødevarer, som er produceret lokalt. Læs her på siden mere om hvordan du opnår “Smag på Lillebælt-mærket” og mød de producenter, som vi allerede samarbejder med.
Mærkningsordningen er under udvikling og vi arbejder gerne sammen med foreninger, producenter, restauranter m.fl. – så kontakt os gerne.
Læs alt om mærkningsordningen “Smag på Lillebælt”
– eller ansøg her.
Produktkriterier
Her kan du læse om de kriterier, som dit produkt skal opfylde for at du må bruge “Smag på Lillebælt” – logo.
Det er de kriterier, som dit produkt skal opfylde afhængig af om der er tale om et vegetabilsk, et animalsk eller et sammensat produkt.
Der er også krav til, at du overholder lovgivningen, og så er der visse forventninger til dig som bruger naturparkens mærkningsordning.
Det får du som virksomhed
- Rettigheder til at bruge “Smag på Lillebælt” – logo
- Certifikat som viser, at du har et produkt, der bidrager til naturparken og verdensmålene
- Produktet og virksomheden vil blive vist på naturparkens hjemmeside
- Viden om naturparken og inspiration til at arbejde med FN´s verdensmål
- Indbydelse til en årlig netværksdag med partnere og frivillige i Naturpark Lillebælt
Producentrådet
Indkomne ansøgninger vurderes af producentrådet og naturparkens forretningsudvalg tager den endelige beslutning, om et produkt kan godkendes.
Rådet består af repræsentanter af producenter (se de aktuelle medlemmer nedenfor) og sekretariatet for Naturpark Lillebælt. Rådet består af minimum af 5 producenter og 2 fra sekretariatet.
Læs hele kommissoriet for producentrådet her.
Smag på Naturpark Lillebælt er en mærkningsordning for lokale fødevarer, som er produceret eller høstet i naturparken under hensyntagen til omgivelserne. Den skal understøtte den overordnede mission for naturparken, som er:
Sammen skaber vi en naturpark med en natur i balance fyldt med et hav af gode oplevelser.
Se lokale produkter med “Smag på Lillebælt” – logo
Har du et produkt, som du gerne vil sætte et “Smag på Lillebælt” – logo på?
Så kan du søge om tilladelse her.
Udfyld ansøgningsskemaet og send det til Naturpark Lillebælt sekretariatet per mail eller post.
Det her kunne også være interessant for dig
Nyheder
Åbent brev til minister for Grøn Trepart fra Naturpark Lillebælts politikere
Hjælp med at få liv i Lillebælt, lyt til de danske forskere, vær ambitiøse og gå efter scenarie 1. Sådan lyder opfordringen til Minister for Grøn Trepart, Jeppe Bruus, fra Naturparkens forretningsudvalg Jørn Chemnitz fra [...]
Fredericia Kommune styrker indsatsen for et sundere havmiljø
Fredericia Kommune har taget et vigtigt skridt for at beskytte og forbedre de lokale havmiljøer ved at engagere sig i projektet Sund Vejle Fjord, hvor der nu etableres det første biogene rev i Naturpark Lillebælt. [...]
Visinigstur og netværksarrangement for naturparkens partnere
Solen skinnede, og vinden blæste i Danmarks største naturpark, da vi i mandags var på visningstur med vores turisme- og oplevelsespartnere, Smag på Lillebælt-partnere, samt deres frontpersonale & guider. Visningsturen gennemføres en gang om året, [...]