Lokale fødevarer
Naturpark Lillebælt byder på et hav af spændende smagsoplevelser, der knytter sig til Lillebælt og det kystnære område. Der er mange grunde til, hvorfor man bør vælge lokale fødevarer, i stedet for fødevarer der er blevet importeret langvejs fra. Det er godt for miljøet, de smager ofte bedre, og man støtter samtidig lokalsamfundet.
Derfor har vi i Naturpark Lillebælt udarbejdet en mærkningsordning “Smag på Lillebælt” for fødevarer som er lokale og klimavenlige. Som producent med “Smag på Lillebælt” mærke, bliver du del af et netværk i naturparken, hvor Naturpark Lillebælt samler producenter af lokale fødevarer og partnere, fx. restauranter, med det formål at fremme kendskabet til og samarbejdet om afsætning af lokale fødevarer. Netværket skal give partnere i naturparken et større overblik over mulige fødevarer, som er produceret lokalt. Læs her på siden mere om hvordan du opnår “Smag på Lillebælt-mærket” og mød de producenter, som vi allerede samarbejder med.
Mærkningsordningen er under udvikling og vi arbejder gerne sammen med foreninger, producenter, restauranter m.fl. – så kontakt os gerne.
Læs alt om mærkningsordningen “Smag på Lillebælt”
– eller ansøg her.
Produktkriterier
Her kan du læse om de kriterier, som dit produkt skal opfylde for at du må bruge “Smag på Lillebælt” – logo.
Det er de kriterier, som dit produkt skal opfylde afhængig af om der er tale om et vegetabilsk, et animalsk eller et sammensat produkt.
Der er også krav til, at du overholder lovgivningen, og så er der visse forventninger til dig som bruger naturparkens mærkningsordning.
Det får du som virksomhed
- Rettigheder til at bruge “Smag på Lillebælt” – logo
- Certifikat som viser, at du har et produkt, der bidrager til naturparken og verdensmålene
- Produktet og virksomheden vil blive vist på naturparkens hjemmeside
- Viden om naturparken og inspiration til at arbejde med FN´s verdensmål
- Indbydelse til en årlig netværksdag med partnere og frivillige i Naturpark Lillebælt
Producentrådet
Indkomne ansøgninger vurderes af producentrådet og naturparkens forretningsudvalg tager den endelige beslutning, om et produkt kan godkendes.
Rådet består af repræsentanter af producenter (se de aktuelle medlemmer nedenfor) og sekretariatet for Naturpark Lillebælt. Rådet består af minimum af 5 producenter og 2 fra sekretariatet.
Læs hele kommissoriet for producentrådet her.
Smag på Naturpark Lillebælt er en mærkningsordning for lokale fødevarer, som er produceret eller høstet i naturparken under hensyntagen til omgivelserne. Den skal understøtte den overordnede mission for naturparken, som er:
Sammen skaber vi en naturpark med en natur i balance fyldt med et hav af gode oplevelser.
Se lokale produkter med “Smag på Lillebælt” – logo
Har du et produkt, som du gerne vil sætte et “Smag på Lillebælt” – logo på?
Så kan du søge om tilladelse her.
Udfyld ansøgningsskemaet og send det til Naturpark Lillebælt sekretariatet per mail eller post.
Det her kunne også være interessant for dig
Nyheder
Året der gik i Naturpark Lillebælt 2024
Formand for Naturpark Lillebælt i 2024 Jørn Chemnitz ser tilbage på året der gik. Et år med ekstra politisk fokus på havmiljøet, fx på havplan, på marine naturnationalparker og en grøn trepartsaftale, der forhåbentlig kan [...]
Naturpark Lillebælt søger frivillige, der kan sejle med forskere i februar og marts
DTU Aqua skal undersøge verdens første smolt-rev, et stenrev ved Varbjerg Havn. Dette kan dog kun lade sig gøre, hvis nogen frivilligt vil sejle ud med dem. Smolt er små havørreder, som stenrevet er designet [...]
Stenrevene ved Den Gamle Lillebæltsbro fylder 10 år
Et havmiljøvenligt løft til Den Gamle Lillebæltsbro I 2014 blev et stort huledannende stenrev etableret på havbunden under Den Gamle Lillebæltsbro som en del af en havmiljøvenlig løsning til at forstærke broen. Banedanmark lagde hele [...]