Smag på Lillebælt

Naturpark Lillebælt byder på et hav af spændende smagsoplevelser, der knytter sig til Lillebælt og det kystnære område. Der er mange grunde til, hvorfor man bør vælge lokale fødevarer, i stedet for fødevarer der er blevet importeret langvejs fra. Det er godt for miljøet, de smager ofte bedre, og man støtter samtidig lokalsamfundet der hvor man lever eller er på ferie.

Smag på Lillebælt og oplev naturparken gennem de fødevarer som produceres lokalt, gennem vild mad, som du finder i naturen og i Lillebælt og gennem de madoplevelser, som lokale caféer og restauranter tilbyder dig.

Find selv vild mad, lav din egen havhave og find ud af hvilke lokale produkter du bør opleve og hvordan de produceres under hensyntagen til omgivelserne.

Vild Mad i Naturpark Lillebælt

Find flere forskellige ruter i Naturpark Lillebælt, hvor du kan finde vild mad. Ruterne giver dig de bedste forudsætninger for at finde og samle alt lige fra urter til bær og svampe rundt i hele Naturparken. Bliv klogere i filmen eller find appen Vild Mad herunder.

Download Vild Mad til IOS
Download Vild Mad til Android

Lokale fødevarer i Naturpark Lillebælt

I Naturpark Lillebælt arbejder vi med mærkning af lokale fødevarer, som produceres med hensyntagen til naturen. Du kan holde udkig efter Smag på Lillebælt-mærket. Lige nu kan du købe frugt & grønt, gin, honning, hjortekød og dådyrspegepølser mærket med Smag på Lillebælt. Læs mere om vores mærkningsordning, samt om produkterne.

Lækre, saftige jordbær mærket med

Tang – Havets sunde fødevare

Bliv klogere op denne fantastiske råvare. Tag med på tang safari og få al den viden du skal bruge om tang for selv at kunne sanke.

Eller se en af de korte guides herunder, fyldt med gode råd om at sanke tang.

Lav din egen snaps

Lav din egen snaps med de råvare du kan finde i Naturparken.

Se med i filmen her og bliv klogere

Nyheder