Oplevelser med Naturpark Lillebælts lokale guider

Naturpark Lillebælt har oprettet et korps af lokale guider, der giver naturparkens beboere og gæster nogle helt specielle og personligt prægede oplevelser.

De lokale guider er ikke uddannede naturvejledere, men formidler deres egne specielle interesseområder i naturparken. Naturpark Lillebælt har i samarbejde med Friluftsrådet givet de lokale guider et kursus i at være lokal guide. Naturparken garanterer således for guidernes faglighed og kendskab til de særlige hensyn, der gælder i naturparken.

Nogle af guiderne udbyder både bestilte arrangementer og offentlige oplevelser. Andre foretrækker den private tur aftalt mellem guide og gæst. Naturparkguiderne skal kontaktes direkte angående deres tilbud, og guiderne bestemmer selv, hvad de tager som betaling for turene.

Læs mere om den enkelte guide herunder.

Hejlsminde-Natursti

Midlerne til projektet er bevilget af Friluftsrådet og støttet af Nordea-fonden.

Oversigt over Naturparkguider

Overodnet emne for din formidling Ture i nærområdet med fokus på levevilkårene for de hjemmehørende arter
Lidt om dig selv, hvem er du, hvad interesserer du dig især for  Naturelsker med fokus på at øge kendskabet til vores hjemmehørende arter – planter, blomster, dyr og træer.

Er der en art, du brænder for, hjælper jeg dig til at blive arts-ambassadør

Tema/speciale Lær dit nærområde at kende – og bliv klogere på, hvilke muligheder der er for de sjældnere arter
Sprog Dansk, engelsk
Tlf. nr. 25793192
Mailadresse a.mette.sm@gmail.com
Overodnet emne for din formidling
  1. Byvandring i Fredericia med specielt henblik på byens og fæstningens historie. Indvandringen til byen, byens forskellige religiøse grupper og treårskrigen med udfaldet fra Fredericia 6 juli 1849 vil være nogle af de temaer, der præsenteres.
  2. Vandretur ved Trelde Næs med specielt henblik på områdets natur, geologi og historie
Lidt om dig selv, hvem er du, hvad interesserer du dig især for Pensioneret lektor, der er opvokset i Fredericia men nu bosiddende i Kolding og som har stor erfaring i at formidle til andre.
Tema/speciale Byens og fæstningens historie

Botanik, geologi herunder palæontologi

Sprog Dansk og engelsk
Tlf. nr. 26143300
Mailadresse henrikjkf@gmail.com
Overodnet emne for din formidling Ture i nærområdet med fokus på levevilkårene for hjemmehørende arter
Lidt om dig selv, hvem er du, hvad interesserer du dig især for  Naturelsker med fokus på at øge kendskabet til vores hjemmehørende arter – planter, blomster, dyr og træer.

Er der en art, du brænder for, hjælper jeg dig til at blive arts-ambassadør

Tema/speciale Lær dit nærområde at kende – og bliv klogere på, hvilke muligheder der er for de sjældnere arter
Sprog Dansk
Tlf. nr. 25793192
Mailadresse prebenkp@live.dk
Overodnet emne for din formidling Guidede dykkeroplevelser i Lillebælt
Lidt om dig selv, hvem er du, hvad interesserer du dig især for  Familiefar der elsker at dykke og udforske naturen under overfladen.
Tema/speciale Dykke med og viser vej / guide til de bedste dykkersteder / filme din tur under overfladen. Dykker med på alle dybder i Lillebælt ned til 50 meter. 
Sprog Dansk og Engelsk.
Tlf. nr. 60130123
Mailadresse ulrik.vendelbo@protonmail.com
Overodnet emne for din formidling Bier, biavl og rundvisning i vores egen bigård, hvor deltagerne, iført bidragt, får mulighed for at være med til at åbne et bistade, og måske finde dronningen.
Lidt om dig selv, hvem er du, hvad interesserer du dig især for Jeg er biolog og har haft bier i mere end ti år. Jeg interesserer mig specielt for biernes liv og sociale relationer. 

Vi bor inde i Naturpark Lillebælt og driver biavlen naturnært. Jeg er meget interesseret i at formidle historierne om bier til alle, som har lyst til at høre på. Det er historier om dronningemord, om systematisk udsultning af slaver, om årlige folkedrab, om et strengt hierarkisk socialt samfund, men også fortællinger om søde sager, kommunikation og deling af informationer på et højt niveau.

Tema/speciale Bier og biavl. 
Sprog Dansk og engelsk
Tlf. nr. 29 329 319
Mailadresse viggomunck@gmail.com
Overodnet emne for din formidling Naturterapi
Lidt om dig selv, hvem er du, hvad interesserer du dig især for  Jeg elsker at være i naturen, det er faktisk også noget jeg er lidt afhængig af på den gode måde.

Jeg vil gerne guide dig i Naturterapien, så du kan komme ud og opleve den ro og balance det kan give dig. Naturpark Lillebælt et dejligt sted til Naturterapi, med de mange muligheder der findes her.

Tema/speciale Oplev ro og få balance både ved skov og vand.
Sprog Dansk
Tlf. nr. 29911752
Mailadresse duelund.lene@gmail.com

Nyheder