Oplevelser hele året

Vores oplevelser, dit bidrag – hele året rundt

Naturpark Lillebælt kan opleves hele året rundt. I foråret kan du f.eks. cykle langs kysten, og sanke tang og vilde urter, om sommeren er der rig mulighed for at komme på vandet og fange krabber. Efteråret er et godt tidspunkt til at opleve kulturhistorien og om vinteren kan du bl.a. gå lange ture på stranden og finde fossiler.

Når du oplever naturen, kan du samtidig hjælpe naturen, dyrene og lokalsamfundet. Det kalder vi “Vores oplevelser – dit bidrag”

  • Sanketur i naturparken
  • Kajaktur i Naturpark Lillebælt
  • På sanketur i Naturpark Lillebælt

Regenerative handlinger i Naturpark Lillebælt

I starten af 2023 startede Naturpark Lillebælt med at være omdrejningspunkt for at udvikle såkaldte regenerative oplevelser. Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsen og i samarbejde med Destination Fyn og Destination Trekantområdet, som også er projektleder. I løbet af projektet arbejder vi sammen med nogle af vores partnere, om at identificere, udvikle og teste regenerative handlinger som værdiskabende oplevelser.

Vi er meget optaget af at vi udvælger regenerative handlinger som er værdiskabende for netop vores område. Samtidig er vi bevidste om, at vi bliver nødt til at starte et sted, hvis vi vil bidrage til mere meningsfyldte oplevelser. Med tiden ønsker vi at hæve baren for de oplevelser vi highlighter, men for nu har vi udvalgt nogle indsatsområder som vi bygger oplevelser omkring, og som allerede kan blive udbudt i sommeren 2024.

  • Vær’ med til at plante ålegræs

  • Vi fjerner krabber fra Lillebælt – sejltur

  • Vi bygger eller fylder fiskebørnehaver

  • Vi fjerner krabber fra Lillebælt – pizzaoplevelse

  • Hjælp med at genoprette et vandløb

Køb en marsvin-bamse

Fang krabber og samle skrald

Køb lokale produkter

På tur

Fossiler

Naturen i Lillebælt

Marsvin

Smag på Lillebælt

Kulturhistorie

Aktuelle events

Overnatning, sulten, noget for børn? Hos de lokale turistorganisationer i Fredericia, Middelfart, og Kolding finder du et bredt udvalg af overnatningssteder, restauranter og caféer, shoppingmuligheder, og masser af aktiviteter og events.

Begivenheder

Du kan se alle vores begivenheder på naturparkens facebook-side og på booking-portalen. Kontakt os hvis du vil vide mere.

Se de aktuelle events

Prøv en tur

Her kan du få et overblik over naturparkens egne ture, samt mange oplevelser som udbydes af vores partnere. Rigtig god tur!

Book din tur her

Fredericia

I Fredericia kan du opleve en historisk fæstningsby med udsigt til Lillebælt. Highlights er blandt andet Fredericia Vold, Madsby Legepark, og Fredericia Musical Teater. Find flere oplevelser og overnatningsmuligheder i Fredericia og omegn på VisitFredericias hjemmeside.

Besøg Fredericia

Kolding

Besøg Kolding når du vil opleve Koldinghus, Trapholt, og Skamlingsbanken. Kolding har både mange spændende kulturhistoriske facetter, samt oplevelser indenfor kunst og design. På Visit Koldings hjemmeside finder du flere oplevelser og overnatningsmuligheder i Kolding og omegn.

Besøg Kolding

Middelfart

Købstaden Middelfart er kendt for sin beliggenhed ved Lillebælt og byder blandt andet på en stærk fortælling om marsvin og hvalfangst. I Middelfart finder du også CLAY Keramikmuseum samt opgangen til Bridgewalking Lillebælt. Dyk ned i flere oplevelser og find overnatningsmuligheder på Visit Middelfarts hjemmeside.

Besøg Middelfart

Nyheder