Vandreruter

Vandre ruter

Lillebæltsstien

Lillebæltsstien byder på en 23 km lang vandretur gennem Lillebælts smukke landskab ved Middelfart. Nyd naturen og tag samtidig på opdagelse i Lillebælts spændende kulturhistorie. Bliv klogere på ruten i filmen:

Læs mere om ruten

Hagenør

Ved Hagenør finder du korte vandreruter på 3-4 km i et smukt og varieret landskab i nærheden af Fredericia. Med smukke udsigtspunkter over Lillebælt. Du kan ligeledes dykke ned i en spændende kulturhistorie, da du på ruten kommer fordi en gammel slotsbanke. Bliv klogere på området i filmen her.

Læs mere om ruten

Nørre Aaby – Ronæs

Ruten er ca. 6 km lang. Stien bringer dig tæt på naturen og har flotte udsigter både til vand og det åbne hav ved Fyn. Du har mulighed for at variere turen med alternative ruter, som kan tage dig forbi det smukke Gamborg Nor. Få mere information i filmen her.

Læs mere om ruten

Kasmose Skov

Kasmose skov har været urørt siden 1990’erne. Skoven byder på en smukt og dramatisk landskab med skovklædte skrænter lige ud til den fynske kyst.

Se skovens smukke landskab i filmen her:

Læs mere om ruten

Trelde Næs

Ved Trelde Næs findes et stort netværk af vandrestier gennem Trelde Næs Skov. Stierne har varierende længder, men tager dig igennem det smukke landskab du kan opleve ved Trelde Næs i nærheden af Fredericia. Se mere i filmen eller find din rute herunder:

Læs mere om ruten

Hindsgavl Halvøen

Oplev et af de smukkeste kystområder med et unikt rekreativt naturområde. På Hindsgalv Halvøen nord for Middelfart finder du smuk og varieret natur lige ud til Lillebælt. Gå på opdagelse i de smukke gamle skove, dyk ned i den spændende kulturhistorie eller nyd dyrelivet i Hindsgavl Dyrehave.

Læs mere om ruten

Røjle Klint

Røjle Klint er et af de bedste steder i landet at opleve, hvad der skete i Danmark under istiderne. En vandretur langs Lillebælts kyst fører dig forbi den sjældne 37 meter høje Røjle Klint i nærheden af Middelfart. Se det smukke landskab i filmen her, og bliv klogere via rutebeskrivelsen herunder.

Læs mere om ruten

Snoghøjgaard parken

Gå på opdagelse i noget af Danmarks smukkeste bynære natur i Snoghøjgaardparken ved Fredericia.

Her finder du forskellige vandreruter, der tager dig igennem landskabet ved Lillebælt. Bliv klogere i filmen eller finde din rute herunder:

Læs mere om ruten

Stenderup skovene

Den smukke kyststrækning gør det til noget helt særligt at besøge Stenderupskovene ved Kolding til fods. I Stenderup Skovene har du også mulighed for at medbringe telt og tage en overnatning i skovene da der er fri teltning. Bliv klogere i filmen, eller se ruterne herunder.

Læs mere om ruten

Vandreruterne venter bare på dig

Find kort med vandreruter på UdiNaturen. Hele Danmarks kort over oplevelser i det fri.

Se alle ruterne

Nyheder

Kolding Kommune logo
VisitKolding
Fredericia Kommune logo