Vandreruter

Vandre ruter

Lillebæltsstien

Lillebæltsstien byder på en 23 km lang vandretur gennem Lillebælts smukke landskab. Nyd naturen og tag samtidig på opdagelse i Lillebælts spændende kulturhistorie. Bliv klogere på ruten i filmen:

Se folder om ruten

Hagenør

Ved Hagenør finder du korte vandreruter på 3-4 km i et smukt og varieret landskab. Med smukke udsigtspunkter over Lillebælt. Du kan ligeledes dykke ned i en spændende kulturhistorie, da du på ruten kommer fordi en gammel slotsbanke. Bliv klogere på området i filmen her.

Få mere information her

Nørre Åby – Ronæs

Ruten er ca. 6 km lang. Stien bringer dig tæt på naturen og har flotte udsigter både til vand og det åbne hav. Du har mulighed for at variere turen med alternative ruter, som kan tage dig forbi det smukke Gamborg Nor. Få mere information i filmen her.

Se rutebeskrivelse

Kasmose Skov

Kasmose skov har været urørt siden 1990’erne. Skoven byder på en smukt og dramatisk landskab med skovklædte skrænter lige ud til kysten.

Se skovens smukke landskab i filmen her:

Se rutebeskrivelse

Trelde Næs

Ved Trelde Næs findes et stort netværk af vandrestier gennem Trelde Næs Skov. Stierne har varierende længder, men tager dig igennem det smukke landskab du kan opleve ved Trelde Næs. Se mere i filmen eller find din rute herunder:

Se rutebeskrivelse

Hindsgavl Halvøen

Oplev et af de smukkeste kystområder med et unikt rekreativt naturområde. På Hindsgalv Halvøen finder du smuk og varieret natur lige ud til Lillebælt. Gå på opdagelse i de smukke gamle skove, dyk ned i den spændende kulturhistorie eller nyd dyrelivet i Hindsgavl Dyrehave.

Se rutebeskrivelse

Røjle Klint

Røjle Klint er et af de bedste steder i landet at opleve, hvad der skete i Danmark under istiderne. En vandretur langs Lillebælts kyst fører dig forbi den sjældne 37 meter høje Røjle Klint. Se det smukke landskab i filmen her, og bliv klogere via rutebeskrivelsen herunder.

Se rutebeskrivelse

Snoghøjgaard parken

Gå på opdagelse i noget af Danmarks smukkeste bynære natur i Snoghøjgaardparken.

Her finder du forskellige vandreruter, der tager dig igennem landskabet ved Lillebælt. Bliv klogere i filmen eller finde din rute herunder:

Se rutebeskrivelse

Stenderup skovene

Den smukke kyststrækning gør det til noget helt særligt at besøge Stenderup skovene til fods. I Stenderup Skovene har du også mulighed for at medbringe telt og tage en overnatning i skovene da der er fri teltning. Bliv klogere i filmen, eller se ruterne herunder.

Se rutebeskrivelse

Vandreruterne venter bare på dig

Find kort med vandreruter på UdiNaturen. Hele Danmarks kort over oplevelser i det fri.

Se alle ruterne

Nyheder

  • Ålegræs med blomster
  • Tangnål i ålegræs

Undervandsengen blomstrer

juli 20th, 2021|0 Comments

Annette Weiss, Naturvejleder i Naturpark Lillebælt De fleste der færdes i og omkring Lillebælt kender til tangskovene. Men ikke alle ved, at der under overfladen også findes frodige og blomstrende enge af planter, der ligner [...]