Mandag d. 26. oktober 2020 vil Naturpark Lillebælt præsentere en Danmarksnyhed! For første gang vil Naturpark Lillebælt lave undervisning på bunden af Lillebælt med en live-udsendelse ind i klasselokaler i Kolding, Fredericia og Middelfarts folkeskoler.

 

Kl. 10.15 d. 26. oktober vil der være mulighed for at se med på en undervisningstime fra bunden af Lillebælt. Dette er den første af sin slags i Danmark, og en helt ny måde at tænke formidling og undervisning på. Under projektet ’Bælt i Balance’, lancerer Naturpark Lillebælt et pilotprojekt med undervisning ved hjælp af live-streamning. Projektet går ud på, at der vil være en dykker på bunden af Lillebælt med lys, lyd og kamera. Denne dykker vil snakke med en naturvejleder fra Naturparken som befinder sig i vandkanten, ved Kongebrogaarden ved Middelfart.

Naturvejlederen og dykkeren vil fortælle og undervise alle de, som ser med på de levende billeder, og besvare direkte spørgsmål stillet online fra klasselokalerne. Sammen med dykkeren, vil naturvejlederen fortælle om Lillebælts unikke undervandsfauna, biodiversitet og historier. Alle som kigger med, vil blive inviteret med på en 30 min. tur under overfladen og komme helt tæt på livet på bunden af Lillebælt.

 

Liveudsendelsen vil blive sendt fra havnen ved Kongebrogaarden ved Middelfart og streames ud på Naturpark Lillebælts Facebook side. Alle kan se med online fra kl 10.15 og en time frem.

 

”Det er ikke noget nyt, at der laves undervisning online eller live streamning – der hvor det nye og banebrydende er, at der kommer til at være en direkte linje fra bunden af Lillebælt og helt ind i klasselokalet på en folkeskole, og det er ret unikt og første gang at det gøres i Danmark.” fortæller Martin Pedersen, som er eventkoordinator og konsulent for Naturpark Lillebælt.

 

Projektet ’Bælt i Balance’

’Bælt i Balance’ projektet er et af de spor som Naturpark Lillebælt arbejder med for at skabe bedre balance i Lillebælt, og øge opmærksomheden på bæltets særlige havmiljø. Naturpark Lillebælt ønsker at formidle, forske og forbedre hav- og kystmiljøet ved Lillebælt til glæde for borgere, besøgende og foreninger. Det er et femårigt projekt drevet af tre kommuner i samarbejde med forskningsinstitutioner og mange frivillige, samt med økonomisk støtte fra VELUX FONDEN og Nordea-fonden.

 

”Vi vil gerne formidle viden og forskning til vores borgere og besøgende i Naturparken. Dette gør vi ved, at styrke faciliteterne og formidlingen ude ved Naturparkens kyst, så særligt skoler og unge får bedre mulighed for at opleve havet samt lære og forstå det, der sker under overfladen. Vi er vildt begejstret for, at vi i dag kan præsentere en formidlingsmodel fra bunden af Lillebælt, som når ud på en helt ny måde.” sådan fortæller Annette Weiss, naturvejleder i Naturpark Lillebælt.

 

 

 

Fakta om Naturpark Lillebælt

Naturpark Lillebælt er Danmarks største naturpark. En marin naturpark med det strømmende bælt som kerne, omkranset af smukke kystnære landskaber. Naturpark Lillebælt har en størrelse på ca. 370 km2, og der er ca. 201 km2 beskyttet natur. Det vil sige, at 54 % af naturparken er beskyttet natur. Ca. 70 % af naturparken er hav.

 

Naturpark Lillebælt repræsenterer både det under vandet, på vandet og på land. Naturparken har en enestående sammensætning af natur, landskab, kultur og geologi, som vi ønsker at værne om, udvikle og synliggøre. Formålet med Naturparken er at styrke og værne om områdets storslåede natur, og bidrage til, at lokalbefolkningen og områdets gæster får glæde af naturen omkring bæltet.

 

Naturpark Lillebælt er et samarbejde mellem kommunerne Fredericia, Kolding og Middelfart.

 

For yderligere information om eventen kan følgende kontaktes:

 

Annette Weiss

Naturvejleder

Annette.weiss@middelfart.dk

21 29 41 74

 

Martin Pedersen

Eventkoordinator

martin@undervandet.dk

22 92 32 23