Partnere for et bælt i balance

Naturpark Lillebælt har en tæt bestand af verdens mindste hval, et af landets vigtigste yngle- og rasteområder for fugle knyttet til kyst samt landskabelige naturområder af særlig høj naturmæssig værdi.

De seneste år er opmærksomheden på tilstanden i Lillebælts havmiljø forøget, og betingelserne for fisk, hvaler og det resterende økosystem er under pres.

Skal vi have et Lillebælt der er i balance, skal vi gøre en fælles indsats nu!

Derfor vil naturparkens erhvervspartnere hjælpe til med at bringe Lillebælt mod en bedre balance, så du også i fremtiden kan nyde godt at Lillebælts herligheder.

Tre tiltag med partnerne for et Lillebælt i balance.

Hjælp hvalerne i Lillebælt

Når du køber en marsvin-tøjdyr hos os, giver vi sammen med Wild Republic, 26 kroner til Naturpark Lillebælts marsvinefond.

Fonden støtter projekter som hjælper hvaler og fisk i Lillebælt.

Marsvin

Nak og æd en krabbe

Krabberne er en naturlig del af havets økosystem, men lige nu er der alt for mange krabber. Der er en forkert balance. Hjælp os med at fiske flere krabber op fra Lillebælt og bruge dem som ressource fx til krabbesuppe.

Mindre affald i Lillebælt

Vi skal sørge for at vi ikke ødelægger naturparken med affald som fx plastik i havet. Hjælp os med at indsamle affald i Naturpark Lillebælt – også under overfladen.

Påske i naturparken

marts 26th, 2021|0 Comments

Påsken byder på muligheden for at komme ud og nyde naturen. Hvad med at kombinere en tur i skoven med at plukke vilde urter? Lige nu er ramsløg i sæson og derfor ekstra frisk og [...]