I en tid, hvor de fleste har travlt med at forberede julen, er det de færreste, der tager sig tid til at tænke på, hvad vi kan gøre for at hjælpe naturen. Men de findes altså, dem der tænker natur i juletiden! I øjeblikket står hele 3 containere rundt om i Kolding Kommune, hvor vi venter på at de bliver fyldt med sten. Ikke små sten, men rigtig store sten.
Kaj Lauesgaard-Nissen fra Skovrup ved Christiansfeld er én af de landmænd, som har kontaktet Kolding Stenbank med tilbuddet om at donere sten til stenbanken. ”Gennem de seneste to år har jeg indsamlet en række rigtig store sten, og dem vil jeg gerne give til Stenbanken, så jeg på den måde kan være med til at gavne naturen på bunden af Lillebælt”.
Kaj Lauesgaard-Nissen fortæller, at han for et par år siden begyndte at omlægge sit landbrug til økologisk drift, og at han i den forbindelse havde en maskinstation til at pløje markerne inden de skulle tilsås med græs. Og det var netop den dybdepløjning, som bragte de store sten op til overfladen.
”Jeg glæder mig over, at det strømmer ind med ”julegaver” fra landmænd i denne tid”, fortæller Henning Bech-Larsen, der er bankbestyrer af Kolding Stenbank.
Kolding Stenbank er fortsat på jagt efter landmænd, som vil donere sten til projektet. Hvis man ligger inde med 6 – 8 m3 marksten, kan man gratis få bragt en container ud uanset hvor man bor i Kolding Kommune. Efter en uges tid henter vi containeren igen og fragter stenene ind på Kolding Havn, hvor Stenbanken holder til.
Man kan kontakte Stenbanken ved at ringe til Henning på 27649403 eller ved at sende en mail til henbe@kolding.dk