Ca. 200 besøgende havde fundet vej til skønne Føns Strand for at se Lillebælts Hemmeligheder på en typisk dansk sommerdag med vind, drivende skyer og byger der går og kommer….

Der var gode muligheder for at sætte den berømte Naturpark Lillebælt-drage op i det gode blæsevejr. Og de seje havsvømmere tog en tur i det bølgende hav.

En af disse havsvømmere var medlem af naturparkråd og forretningsudvalget Peter Storm. Som åbnede dagen med en frisk svømmetur og en opstigning af folkehavet til folkemængden, som fik en havfrisk tale og mere viden om kultur og tang i Lillebælt. Som Peter også nævnte, så var Lillebælts Hemmeligheder et resultat af et samarbejde mellem alle de dejlige aktører, som var med på dagen. Stort kæmpe tak til at alle der var med:

Lokaludvalget Føns og Omegn

Føns Beboerforening

Trygfonden

Havsvømmeklubben

Marine-arkæologisk-Gruppe og Harja

Diving Nature

Havørred Fyn og Vandpleje Fyn

Vends Motorik- og Naturskole

DOF Middelfart

Føns Søsportsklub

Føns Vig Fritidsfiskerforening og Jollehavn

Der var mange muligheder, men desværre var vejret ikke til at mange ville ud i kajak eller dykke. Der var mulighed for: Snorkling på det lave vand, Fang en fisk, Tag på fugletur, Klap en fisk i rørebassinet, Kom med på sejltur i jolle, Besøg Trygfondens stand, Hør om marinearkæologien, Få et prøvedyk, Bliv introduceret til havsvømning, Smag på Lillebælt, Prøv stand up paddling, Prøv en kajak.

Læs omtale i lokalaviser:

https://www.fyens.dk/middelfart/Livredning-og-hussalg-paa-stranden-i-Foens/artikel/3264280

https://www.melfarposten.dk/melfarposten/Lillebaelts-hemmeligheder-afsloeres-paa-Foens-Strand/artikel/356070

Husk de 45 guidede ture i 2018

Formand for naturparkrådet for Danmarks største Naturpark og byrådsmedlem i Kolding Kommune Eea Haldan Vestergaard siger:

  • Jeg håber meget folk vil benytte muligheden som fx til Lillebælts Hemmeligheder for at se noget nyt i lokalområdet. I år har vi 45 guidede ture i Naturpark Lillebælt, som giver nye lærerige oplevelser. Turene strækker sig over det meste af naturparken og over hele 2018 – ja helt frem til november har vi ture. Den sidste tur handler om gydende havørreder ved Gudsø Mølleå – så det er bare med at komme ud på tur – og tag endelig på tværs af kommunegrænserne og gå på opdagelse i dit nærområde. Lillebælt har faktisk utroligt meget at byde på!

Her i sommervarmen kunne de mange ture ved strandene måske lokke. Fx kan børn og voksne være med til at fange rejer, fisk og krabber og høre naturvejlederne fortælle om havmiljøet i naturparken.

Oplevelsesværdi for borgere og besøgende

Formanden for naturparken fremhæver værdien ved at komme ud både for borgere og for besøgende:

  • Hvis du ser et marsvin på hvalsafari for første gang, så kan du blive helt rørt. Hvis du sammen med en naturvejleder spiser vild mad eller går på kystvandring og lærer om kulturhistorien i Lillebælt sammen med familien, ja så husker du disse værdier. Og når du er med dine børn i vandkanten og de klapper en fisk og en krabbe – ja så har I en oplevelse, som viser jer, at der er meget i havet, vi skal passe på.

Naturparken arbejder også med projekter

Naturpark Lillebælt skaber også oplevelser ved at lave nye projekter ved Lillebælt.

  • Ved mange af vores projekter, skaber vi endnu flere faciliteter til at komme ud på egen hånd – det kan være nye naturrum, snorkelstier eller grejbanker. Dette er et plus både for borgere og for de besøgende der kommer til Lillebælt. Og så håber vi selvfølgelig også, at de besøgende lægger penge i vores lokale turisterhverv, mens de er her, slutter formanden Eea Haldan Vestergaard med et smil.
Lillebaelts Hemmeligheder3

 

Lillebaelts Hemmeligheder8

Lillebaelts Hemmeligheder4

Lillebaelts Hemmeligheder5

Lillebaelts Hemmeligheder6